Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesir Polis Okulu'da mezuniyet coşkusu

Balıkesir Polis Okulu

2013/2014 eğitim-öğretim döneminde Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 779 öğrenci mezun olarak ilk görev yerlerine atandılar.

2013/2014 eğitim-öğretim döneminde Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 779 öğrenci mezun olarak ilk görev yerlerine atandılar.
Polis Meslek Yüksekokulu'nda iki yıllık eğitimlerini tamamlayan 779 öğrenci törenle mezun oldu. 12. dönem mezuniyet töreninde, öğrencilere diplomaları verildi ve görev yerlerine uğurlandı.
Okulun eğitim alanındaki törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, PMYO Müdürü Nihat Tabak, Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turhan Gürbüz, daire ve şube müdürleriyle genç polislerin aileleri katıldı.
Tabak: Temel hareket noktamız öğrenci odaklı”
Genç polisler ve ailelerine seslenen Balıkesir PMYO Müdürü Nihat Tabak, mezun olan öğrencilerinin, diğer polis meslek yüksekokullarından mezun olan emsallerine göre daha donanımlı ve nitelikli bir eğitim aldığını söyledi.
Müdür Tabak Bugün eğitimleri başarıyla bitiren 779 mezunumuza diplomalarını vererek, onları mesleklerini icra etmek üzere iş hayatına uğurluyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirirken hiçbir şeyi gözden kaçırmamaya çalıştık. Yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim olsun” dedi.
Dönem 1. si ödüllendirildi
Okulun 12. dönem birincisi Yusuf Işık ise arkadaşları adına yaptığı konuşmada, aldıkları eğitimden sonra güvenlik ihtiyacının ne denli önemli olduğunu anladıklarını söyledi.
Törende konuşma yapan Vali Turhan, polis memurluğunun kutsal ve onurlu bir görev olduğunu söyleyerek hukuk kuralları çerçevesinde, insan onuruna yakışır, insana saygı gösterme çerçevesinde görev yapılması gerektiğini dile getirdi.  
Konuşmasında anne ve babalara hitabeden Vali Turhan, Her annenin ve babanın hayali, evladını sağlıklı sıhhatli büyüterek onurlu bir meslek sahibi olmasını sağlamaktır. Sizler her türlü zorluğu ve fedakarlığı yaparak evlatlarınızı bu millete ve devlete armağan ettiniz. Sizleri gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu. 
Turhan: Hukuk kuralları çerçevesinde insan haklarına saygılı hareket edeceksiniz”
Genç mezunlara seslenen Vali Turhan, Sizler sadece kutsal ve onurlu olan polislik mesleğini seçmediniz. Aynı zamanda canınızı seve seve feda edebilecek özel hareket mesleğini seçtiniz. Özel harekatımız terörle mücadelede yıllarca kahramanca mücadele etmiş ve gerçekten başarılı olmuştur. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünde ve terörle mücadelede özel hareket önemli bir rol oynuyor. Birlik beraberlik içinde ve güçlü olmalıyız. Polis teşkilatımız en önemli gücümüzdür. Bu gücü kullanırken daima hukuk kuralları çerçevesinde, insan haklarına saygılı, amirlerinizin emirlerini yerine getirme şeklinde olsun. Bu üniformanın kutsiyetini daima göz önünde bulundurun. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, sıhhat ve başarı diliyorum. Sizlerle Türk Milleti Devleti olarak gurur duyuyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından dönem birincisi Yusuf Işık yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra diplomasını Vali Turhan'ın elinden aldı. Işık'ın ilk görev yerinin Muş olduğu öğrenildi.
Törende ilk 10`a giren öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi, çeşitli armağanlar hediye edildi.
Mezun öğrencilere diplomalarını, okuldaki öğretim üyeleri verdi. Daha sonra Polis Marşı`nı hep birlikte söyleyen 779 genç polis memuru, ellerini Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin etti. Ayrıca yeni mezun Özel Harekat polisleri bir gösteri yaptı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli